Лукът не винаги е с горчив вкус и сълзи, понякога е просто красиво растение, което украсява градините и овощните градини с външния си вид.

Главна информация

Декоративният лък принадлежи към класа трайни насаждения. По своята структура той прилича на известния си брат: същият лук с многослойна структура.

Интересно е, че е добре не само в леглата, но и опитни цветари са се научили да го използват в модни букети.

Блум

Луковичните растения, които не изискват специално внимание, започват да цъфтят в края на пролетта. Цъфтежът им прилича на фойерверки в градината, защото именно с такъв феномен е свързан. Дори когато главите вече са сухи, те не престават да бъдат красиви.

Нарастващ

Повечето сортове декоративен лук обичат светлината, така че те се засаждат на място, където има много. Също така си струва да се обърне специално внимание на факта, че почвата трябва да е рохкава и оплодена.

Поливане

Както беше отбелязано по-горе, декоративният лук е непретенциозно растение. Той ще може да издържи както на суша, така и на преовлажнена почва. Но ако не гледате на крайни мерки, тогава такова растение обича умерено поливане.

Дизайн

Много дизайнери съветват използването на това луковично засаждане в озеленяването. Декоративна цветна градина ще бъде чудесно допълнение към алпийската пързалка, която хората често правят на своите сайтове.

Сортове

Globemaster

Чудесен вариант за всяка градина. Периодът на цъфтеж е от юни до септември. Сферичните съцветия имат диаметър двадесет и пет сантиметра. Самото растение расте на височина от осемдесет сантиметра.

Лилаво усещане

Също така доста известен сорт, чиито съцветия имат необикновен цвят - лилав. Purple Sensation се разпространява изключително със семена.

Еверест

Височината на стъблата достига сто двадесет сантиметра, а диаметърът на съцветията е петнадесет. Предимството на това растение е, че стъблото му има много зелени листа, които не избледняват много дълго време.

Шуберт

Това е украсата на всяка чужда скална градина. Те винаги се опитват да го поставят на преден план, за да могат всички да се насладят на красотата му. Растението цъфти през юни.