Когато отглеждате домашни птици у дома, инкубаторите са много популярни. Не е изключена възможността за закупуване на пилета, но с течение на времето става необходимо да се постигне по-висок резултат и печалба. Първите помощници в това, особено за начинаещи, е инкубаторът Ideal Hen.

Инкубатор Смарт кокошка: приложение и описание

Производството на това оборудване стартира през 1992 г. Инкубаторът Ideal кокошка има следните технически характеристики:

 • Температурният режим на устройството варира от 20-39 ° С. Може да се регулира с помощта на термостат. Данните за температурата се показват на термодатчик.
 • За работа с оборудването е необходимо захранване от 220 W. Съвременните модификации на инкубатора са оборудвани с вградена акумулаторна батерия, което значително разширява неговата функционалност.
 • Индикаторът за влажност зависи от количеството изпарена вода, което се излива в тигана.

Популярността на устройството се дължи на неговите предимства. Сред най-значимите са следните:

 • за неговото производство се използва пяна, поради което има висока степен на топлоизолация, лесно се грижи и дезинфекцира, а здравината на фугите изключва възможността за изтичане;
 • REW се използва като нагревателен елемент, който подобрява преноса на топлина, без да води до пресушаване на въздуха по време на инкубацията;
 • устройството има висока степен на безопасност;
 • цената е достъпна за всички;
 • електрическата енергия се консумира икономически.

Важно! Преди да закупите инкубатора за размножаване Ideal, трябва да прочетете инструкциите за употреба.

Инкубатор идеално размишление

Ако говорим за недостатъците, можем да подчертаем следното:

 • по-старите модели нямат алтернативен източник на захранване;
 • не е много удобно да проследявате процеса на инкубация през малък прозорец за гледане;
 • вентилационната система не е достатъчно мощна, така че животновъдите трябва допълнително да проветряват инкубатора;
 • използването на евтини термостати не изключва възможността от температурни спадове;
 • Често системата за автоматично обръщане на яйца се проваля и яйцата трябва да се завъртят сами и ако това не се направи внимателно, ембрионите могат да бъдат повредени.

Простотата на дизайна и лекотата на работа правят възможно използването на устройството дори за начинаещи птицевъди.

Модификации

Инкубатор IB2NB

След пускането на инкубатора Ideal Hen имаше няколко модификации на устройството. Сред най-известните и популярни са следните:

 • Инкубаторът IB2NB е подходящ за яйца от почти всички видове домашни птици. Устройството е малко и тежи само 4 кг, така че не заема много място. За производството на корпуса се използва полистиролова пяна, която има висока плътност. Това напълно елиминира вероятността от изтичане. Капакът съдържа инфрачервен нагревател, който има способността да извършва леко нагряване. Този инкубатор е идеалната кокошка за 63 яйца с автоматично обръщане. Температурата се следи с помощта на цифров термометър. Преди да използвате устройството за първи път, не забравяйте да прочетете инструкциите за инкубатора IB2NB.
 • IB1NB е идеален за птицевъди, които планират да инкубират малък брой яйца. Предназначен е за 35 броя.Дизайнът е оборудван с инфрачервен нагревател. Корпусът е изработен от експандиран полистирол, който осигурява здравина на всички шевове, ниско тегло на устройството и висока степен на топлоизолация. Електрическата енергия се консумира изключително икономично. Недостатъкът е липсата на алтернативен източник на енергия.
 • IB1NB №2 е предназначен също за 35 яйца. Масата на устройството е не повече от 1 кг. Въздушното отопление се извършва от цифров термостат. Като източник на енергия се използва мрежа от 220 W. Няма функция за автоматично обръщане на яйца.
 • IB3NB - 3Ts, подобно на инкубатор Kvochka (друг модел и производител), е в състояние да побере до 104 яйца. Функцията за контрол на температурата се извършва с помощта на живачен термометър. В резултат на движението на решетката яйцата се обръщат. Устройството е в състояние икономично да консумира електрическа енергия. Възможно е да се използват алтернативни захранващи устройства. Конструкцията е оборудвана с добре функционираща вентилационна система. След като прочетете инструкциите за кокошката бройлер, няма да е трудно да премахнете пилетата от пилетата.

Когато избирате модификация на инкубатор, трябва да вземете предвид техническите характеристики и характеристики. В този случай успехът е гарантиран.

Работа на оборудването

Инкубатор Перфектна кокошка за разплод на работа

Устройството е инсталирано на равна и твърда повърхност. Въздухът в помещението трябва да се затопли до 15 ° C. Преди да започнете работа, трябва да напълните тавите, разположени в долната част на устройството, с чиста вода.

Важно! Ако в стаята има висока влажност, са достатъчни 2 бани.

Температурният сензор е поставен във вертикално положение. Това е необходимо, за да работи с висока точност. Ако камерата се премести по време на инкубацията, допълнително се проверява позицията на температурния сензор.

След това инкубаторът е свързан към мрежата. След 30-40 минути. температурата вътре в устройството достига необходимото ниво. Можете да започнете да използвате устройството само след като показанията на температурата на цифровия сензор са стабилни. Индикаторите за влажност и температура се регулират със специални регулатори. И след това инкубаторът е готов за работа. Остава внимателно да поставите избраните яйца в клетките с тъпата страна нагоре.

По време на инкубационния процес трябва да се следват следните съвети:

 • периодично проверявайте показателите за влажност и температура;
 • ако е необходимо, добавете вода към тавите (препоръчително е да използвате гореща вода, така че температурата вътре в камерата да не се променя);
 • обърнете яйцата и го направете стриктно в съответствие с инструкциите, приложени към инкубатора (ако не е предвидено автоматично обръщане);
 • променя не само положението на яйцата, но и тяхното местоположение спрямо центъра на камерата;
 • в случай на прекъсване на електрозахранването, инкубаторът трябва да бъде увит с топло одеяло.

Инкубиране на кокоши яйца в инкубатор Идеална кокошка за разплод

При работа с устройството се препоръчва да се придържате към мерките за безопасност:

 • Не се препоръчва да подлагате корпуса на механични повреди.
 • Устройството не трябва да се мести по време на работа.
 • На шкафа не трябва да се поставят чужди предмети.
 • Капакът може да се отвори само след изключване на проводника от мрежата.
 • Инсталирайте оборудването далеч от радиатори, печки и пряка слънчева светлина.

Инкубатор Идеалната кокошка с пило е чудесна възможност да си вземете пило с пилета у дома. Той е достъпен, лесен за използване и лесен за грижи. Ако се спазват правилата и препоръките, посочени в ръководството за експлоатация, може да се постигне 100% излюпване. При работа с устройството трябва да се вземат мерки за безопасност. Само в този случай устройството ще служи дълго време.